Hi, ik ben Marc de Walle

Personal coaching

Als toegepast psycholoog met jarenlange werkervaring in de GGZ, help ik zorgprofessionals beter slapen. Dat doe ik volgens de methodiek van Saraja Slaapcursus. Een methodiek die uitgaat van de evidence based Cognitieve Gedragstherapie voor Insomnie (CGT-I). Een multicomponent-behandeling waarin technieken uit o.a. de positieve psychologie, mindfulness, ACT en RET gecombineerd worden met specifieke slaapgerelateerde interventies.  


Seminars en workshops

Ik geef zowel seminars als workshops bij organisaties. Op interactieve wijze ontdekken medewerkers hoe ze zelf grip kunnen krijgen op slapeloosheid, waardoor ze weer energiek in het leven komen te staan. 

 

Over Marc

Werkstress op vakantie

Uit eigen ervaring weet ik heel goed welk leed slapeloosheid kan veroorzaken. Het bedrijf waar ik werkte, kondigde een reorganisatie aan en vanaf dat moment veranderde mijn slaap drastisch. Want: kon ik blijven of werd ik ontslagen? Stressvolle gedachtes bepaalden mijn dagen én nachten.  


Het dieptepunt bereikte ik, toen ik nachtenlang pas om 05.00 uur in slaap viel. Van ellende welteverstaan. De wanhoop nabij bezocht ik mijn huisarts en na aandringen stond ik even later weer buiten met tien stuks temazepam. Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik was met de slaapmedicatie. Ik kon de huisarts wel omhelzen... 


Kort daarna vloog ik voor vakantie naar Kreta en daar zou ik zeker kunnen ontspannen, dacht ik. Ik had het volkomen mis. Zelfs op het zonnige Kreta kon ik de werkstress niet loslaten, maar nu had ik slaapmedicatie! Dat zorgde ervoor dat ik in slaap viel, maar overdag voelde ik me suf, alsof het een kunstmatige slaap was.  


Door werkervaring, mijn eigen ervaring en studies, weet ik dat er effectievere oplossingen zijn voor slapeloosheid.  


Wat goed werkt bij slapeloosheid is o.a. voldoende ontspanning, regelmatig bewegen en wees je bewust van opdoemende piekergedachtes. Voor je het weet nemen die een loopje met je ;-) 


Wil jij structureel beter slapen, wacht dan niet langer en maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!


Hartelijke groet,

Marc  

Ga nu aan de slag met 

"De 16 meest gemaakte fouten, waardoor zorgprofessionals nog slechter slapen"

Terwijl je eigenlijk lekker wilt slapen.

>